A tésztához:
0,5 kg liszt
1 dl tejfol
1 tojás
2 csipet só
2,5 dkg éleszto
1 dl tej
kevés cukor (az éleszto felfuttatásához kell)
7,5 dkg margarin
A toltelékhez:
1 fej voroshagyma
1 nagy konzerv gomba
3 dl tej
fél tubus sajtkrém
étolaj, vegeta
1 ek rétesliszt
kb. 20 dkg eidami sajt (elhagyható, viszont a tetejére tegyunk)
A tésztát osszegyúrjuk, duplájára kelesztjuk.
Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: a hagymát apró kockákra vágjuk. Olajon megpároljuk a gombával és ízlés szerint vegetázzuk. Kulon kikeverunk 3 dl tejet, fél tubus kinyomós sajtot és 1 kanál lisztet. Ha puha a gomba, ráontjuk és osszefozzuk.
Mikor megkelt a tésztánk, 2 cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, majd elosztjuk rajta egyenletesen a tolteléket. Tekerjuk fel szorosan, majd szeleteljuk fel 3-4 vágással téglalap alakúra. A csónakok kozepébe vágjunk bele egy éles késsel (borotvapenge), de vigyázzunk, hogy ne vágjuk végig.
Tegyuk elomelegített sutobe és 180 fokon kb. 15-18 perc alatt megsutjuk.
(Eredeti forrás: andi1976 - a sonkás-sajtos-tejfolos csiga receptje a tészta - max konyhája - a sonkás-medvehagymás csónakok a forma és a toltelék receptje a serpenyo.hu)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.