Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » Egész évben alkalmazható receptek » Gombás-sajtos csónakok

felvitel dátuma: 2012-04-18 22:25:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1667
részletes recept
Gombás-sajtos csónakok
Hozzávalók 10 személyre:

A tésztához:

0,5 kg liszt

1 dl tejfol

1 tojás

2 csipet

2,5 dkg éleszto

1 dl tej

kevés cukor (az éleszto felfuttatásához kell)

7,5 dkg margarin

 

A toltelékhez:

1 fej voroshagyma

1 nagy konzerv gomba

3 dl tej

fél tubus sajtkrém

étolaj, vegeta

1 ek rétesliszt

kb. 20 dkg eidami sajt (elhagyható, viszont a tetejére tegyunk)

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tésztát osszegyúrjuk, duplájára kelesztjuk.

Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: a hagymát apró kockákra vágjuk. Olajon megpároljuk a gombával és ízlés szerint vegetázzuk. Kulon kikeverunk 3 dl tejet, fél tubus kinyomós sajtot és 1 kanál lisztet. Ha puha a gomba, ráontjuk és osszefozzuk.

Mikor megkelt a tésztánk, 2 cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk, majd elosztjuk rajta egyenletesen a tolteléket. Tekerjuk fel szorosan, majd szeleteljuk fel 3-4 vágással téglalap alakúra. A csónakok kozepébe vágjunk bele egy éles késsel (borotvapenge), de vigyázzunk, hogy ne vágjuk végig.

Tegyuk elomelegített sutobe és 180 fokon kb. 15-18 perc alatt megsutjuk.

 

(Eredeti forrás: andi1976 - a sonkás-sajtos-tejfolos csiga receptje a tészta - max konyhája - a sonkás-medvehagymás csónakok a forma és a toltelék receptje a serpenyo.hu)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*