Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Gombás-csirkés tésztakoszorú

felvitel dátuma: 2011-10-16 19:17:16       mai nézettség: 1       nézettség: 3163
részletes recept
Gombás-csirkés tésztakoszorú
Hozzávalók 4 személyre:

A húshoz:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg gomba
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 nagy hagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • bors
  • szerecsendió

A tésztához:

  • 30 dkg szarvacska
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg reszeltsajt
 
Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A tésztához előmelegítek egy 3 l-es 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig. Beleöntöm a száraz tésztát és annyi vizet öntök , hogy éppen ellepje. Sózom, lefedem a Navigeniót automatikus főzésre állítom (A jelzés). Az audiothermet 8 percre programozom, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és soft üzemmódban hagyom őket dolgozni.

Előkészítem a tészta öntetét: lereszelem a sajtot, elkeverem két tojással és a tejföllel, sózom, borsozom.

Amikor a tészta kész, mivel ezzel a főzési technikával a vizet teljesen fölszívta, leszűrni, leöblíteni nem kell, ezért ráöntöm a sajtos-tojásos-tejfölös masszát és jól összekeverem.

Nagyon vékonyan kivajazok és zsemlemorzsával meghintek 2,5 l-es 24 cm-es AMC alapelemet, a közepébe belehelyezek egy Bowl tálkát vagy egy 14 cm-es jénai tálat, lefelé fordítva. A tojásos-sajtos tejfölös tésztát a tálka köré rendezem, jól benyomkodom az edény fala és a tálka közé, hogy koszorú formája legyen. A Navigenión fölmelegítem az aljzatot, aztán az edényt deszkára teszem, ráfordítom a Navigeniót és a 2-es fokozat első osztásán a tésztát megsütöm. Kb. 5 perc, vagy még annyi sem.

Kicsit félreteszem.

Közben kockára vágom a csirkemellet (vagy combfilét), a paradicsom héját lehúzom, hagymát és a fokhagymát géppel ledarálom, a gombát szeletekre vágom.

Előmelegítem a 3 l-es 20 cm-es AMC alapelemet, a húst minden oldalán jól átpirítom benne, hozzáadom a hagymát és az összes fűszert, paradicsomot, a pürét is, végül a gombát. Összekeverem, és 10 perc alatt puhára főzöm.

A 2,5 l-es edényre, amiben a tészta van, ráfborítok egy nagy tortatálcát és fölfordítom. A megsült tészta szépen kicsúszik a tálcára. Leemelem róla az edényt, közepéből kiveszem a tálkát és a helyét megtöltöm a gombás csirkehússal.

Nagyon mutatós étel és finom is. Bár kétésgtelen, hogy némi ügyességet még az AMC technika mellett is kíván, de megéri a fáradtságot. Maradék pörit vagy szaftos húst is feldobhatunk vele.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.suepax.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nemeth-ek 2011 október 18

Nagyon mutatós, és finom is!

10/10 K. Tina 2012 augusztus 4

Mekkora ötlet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*