Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Gombás-csirkemájas rizottó

felvitel dátuma: 2011-06-29 20:15:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1940
részletes recept
Gombás-csirkemájas rizottó
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg csirkemáj, 30 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, olaj,rízs, só, bors, majoranna, 1 paradicsom, 1 paprika, petrezselyem

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A felaprított hagymát kevés olajon megfonnyasszuk, rátesszük a gombát és a májat, fűszereket és fedő alatt pároljuk, néha megkeverjük.

A rízst jól átöblítjük, kevés olajon pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2 cm legyen a rízs felett. Addig főzzük, amig teljesen elfő a víz és lyukak lesznek a tetején. Ekkor levesszük a tűzről, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk, csak ezután szabad megkeverni, így nem tapad össze.

A gombás májjal összekeverjük és nagy merőkanálba töltve tálaljuk, díszíthetjük zöldségekkel.

Szakács: Ilus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*