Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 6 vasárnap Vilmos, Bíborka névnapja

Főoldal » Gombás-baconos jércemell szedermártással

felvitel dátuma: 2011-07-24 23:41:19       mai nézettség: 3       nézettség: 2824
részletes recept
Gombás-baconos jércemell szedermártással
Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg gomba
  • 4 db csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
  • 10 dkg bacon
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg cukkini
  • , őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • olaj a sütéshez

    A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

    www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:
  1. A megtisztított csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben megsüjtük.
  2. A gombát apróra összevágjuk, és finomra aprított vöröshagymával megpároljuk. Sóval, fokhagymával ízesítjük. Ha a gomba összeesett, hozzákeverjük a tojást, és pár másodperc múlva  levesszük a tűzről.
  3. Az elősütött csirkemelleket megkenjük a gombapéppel, és baconbe csavarjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, pirítjuk a bacont.
  5. Vajban pirított zöldségekkel és szedermártással tálaljuk.

Szedermártás elkészítése:

Kb. 30 dkg szedret felteszünk forrni egy lábasban. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Cukrot teszünk bele ízlés szerint, fahéjjal, őrölt  szegfűszeggel ízesítjük. Miután felforrtbehabarjuk (liszt +tej). A habarással még összerottyantjuk

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*