Ma pünkösd szombaton csinálom meg mert igazán finom lehet,már a hozzávalókból is!!
· 40 dkg csirkemell filé vékony csíkokra vágva
· 1 fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 db csípős zöld paprika( kihagyható
· 1 db paradicsom
· 10 dkg bacon felkockázva
· 35 dkg gomba
· 40 dkg új zöldborsó
· fél dl olaj
· 1 kanál liszt
· 1 kk őrölt bors
· 1 kk majoranna
· 1 ev k só
· 3 evőkanál tejföl
Egy serpenyőben olajon a szalonnakockákat az apróra vágott hagymával megpirítom, ezután a csíkokra vágott húst is belekeverem, és fehéredésig pirítom. Hozzáadom a szintén apróra vágott paradicsomot és csípős paprikát, sózom, fűszerezem, majd 2 dl vizet aláöntve és lefedve puhára párolom.
Ezután keverem bele a megpucolt, apróra vágott gombát és a zöldborsót. Újra lefedem, és hagyom a gombát párolódni, majd az egészet a zsírjára lesülni közepes lángon. A legvégén egy kevés lisztet kikeverek a tejföllel és a tokányra öntöm , forralok egyet rajta, és készen
van.
Én rizzsel tálaltam .de lehet tésztával is.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.