Nagyon klassz ötlet!!:)
2 cs Tante Fanny Friss leveles tészta 270g
50 dkg friss gomba
1 köteg újhagyma
1 ek. napraforgó olaj
25 dkg sonka
7 db koktél paradicsom
só, bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
fél tk kömény 1 tk borsikafű
2 tojás sárgája 7 dkg krémtejszín 6 dkg reszelt sajt petrezselyem a tálaláshoz
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
Az étolajat felforrósítjuk, és az apróra vágott újhagymás a gombával együtt átsütjük.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát, és paradicsomot, majd rövid ideig kevergetés mellett pároljuk.
Fűszerekkel megszórjuk.
Helyezzük a sütőpapírral együtt kitekert tésztát kb. 30 cm átmérőjű sütőformába, a szélekből képezzünk fél cm magas keretet.
A kész masszát öntsük a tésztára. Tojássárgáját a tejszínnel és reszelt sajttal keverjük össze, majd sóval, borssal fűszerezzük és öntsük a masszára.
A tetejére készítsen rácsot csíkokra vágott tésztából, majd a felvert tojás sárgájával kenjük be. 200 C fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.