Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Gombás töltött csirke

felvitel dátuma: 2012-09-09 14:57:16       mai nézettség: 1       nézettség: 2574
részletes recept
Gombás töltött csirke
Hozzávalók 4 személyre:

1 db konyhakész csirke

10 dkg húsos füstölt szalonna

1 fej vöröshagyma

20 dkg gomba

1 db tojás

1 db zsemle

őrölt bors

½ cs. petrezselyem zöld

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül besózzuk. A szalonnát,hagymát,petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk,kinyomkodjuk. A  gombát szeletekre vágjuk.

Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét,petrezselymet és egy egész tojást. A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük,hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Alá teszünk egy tepsit amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.

étvágyat kívánok hozzá!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*