1 db konyhakész csirke
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
1 db tojás
1 db zsemle
só
őrölt bors
½ cs. petrezselyem zöld
Előkészítés:A csirkét megtisztítjuk,megmossuk,kívül-belül besózzuk. A szalonnát,hagymát,petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk,kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét,petrezselymet és egy egész tojást. A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük,hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük és a sütő rácsára helyezzük. Alá teszünk egy tepsit amibe vizet öntünk. Így a lecsöpögő zsír nem ég a sütőre és a gőzben hamarabb puhul a csirke. Az elpárolgó vizet időnként pótoljuk. Közepes lángon szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.