Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Gombás tojásos rizs egytál

felvitel dátuma: 2015-09-08 11:23:07       mai nézettség: 2       nézettség: 1683
részletes recept
Gombás tojásos rizs egytál
Hozzávalók 3 személyre:
30 dkg. rizottó rizs,
1 vöröshagyma,
20 dkg. csiperke, vagy más gomba,
3 tojás,
10 dkg. olajbogyó,
1/2 doboz hámozott paradicsom,
10 dkg. koktélparadicsom,
1 dl bor,
7 dl. leves alaplé,
, frissen őrölt bors,
kisebb csilipaprika,
kevés petrezselyem zöld,
2 kanál olíva olaj.
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
A rizst 1 kanál olíva olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük leves alaplével. Külön edényben 1 kanál olajon megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a feldarabolt magozott csilit, és megsózzuk. Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Beletesszük a hámozott paradicsomot, amit szétnyomkodunk, és pár percig így főzzük. 3 db. enyhén felvert tojással összekeverjük, és hozzáadjuk a közben elkészült rizst, majd összekeverjük a magozott olajbogyókkal. Kevés finomra aprított petrezselyem zöldet is hozzáadunk, és további főzés nélkül lefedve hagyjuk
Tálaláskor borsot őrlünk rá.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*