- 50 dkg sertéstarja
- 50 dkg gomba
- kevés vöröshagyma reszelve
- ételízesítő vagy fúszerkeverék húsokhoz
- 2 ek sűrű tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- mustár
- petrezselyemzöld
- bors
- 0,5 dl fehérbor
A tarját egészben megmosom, befűszerezem az ételízesítővel vagy a húsokhoz való fűszerkeverékkel. Powervac tasakba teszem és levákuumozom. Ezt már reggel elvégzem, hogy legyen elég ideje pácolódni. Legalább 2 órát a vákuum tasakban hagyom.
Amikor el akarom készíteni, előmelegítek egy 3 l-es, 20 cm-es AMC alapelemet az első zöld jelzésig, a húst egészben minden oldalán körbepirítom, aláöntöm a bort, lefedem a gyorsfőzőfedővel és a Navigeniot automatikus főzésre állítom (A jelzés). Beprogramozom az audiothermet 25 perc főzési időre, ráteszem a visiothermre, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és turbo üzemmódra állítom. Fölveszi a kapcsolatot a Navigenióval és amíg az automatikus főzés zajlik, megtisztítom, szeletelem a gombát, előmelegítek egy kisebb AMC alapelemet, kicsit átforgatom benne a reszelt vöröshagymát, hozzáadom a gombát, fűszerezem sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel és addig sütöm, amíg a levét el nem fövi. Amikor kész, elkeverem a tejföllel, de csak annyit teszek rá, hogy sűrű legyen.
Mikor a hús elkészült, deszkán négy vékonyabb szeletre vágom. A szeleteket egymás mellé rendezem egy 2,5 l-es, 24 cm-es AMC alapelemben, tetejüket egyenletesen megkenem mustárral, majd a tejfölös gombával. Megszórom a reszelt sajttal, ráfordítom a Navigeniót és a 2-es fokozat első osztására állítva rápirítom a sajtot.
Burgonyagolyókkal tálalom.
Házassági évfordulónkra készítettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.