Hozzávalók:
1 kg sertéscomb vagy karaj
50 dkg gomba
1 nagy vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
só
pici őrölt bors
pirospaprika
liszt
kevés olaj
Elkészítése:
1. A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát meghintjük sóval és őrölt borssal, lisztbe forgatva forró zsiradékon mindkét oldalát pirosas színűre sütjük.
2. Kiszedjük és melegen tartjuk.
3. A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a húsokat visszatesszük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, picit megsózzuk, vízzel felöntjük, lefedve puhára pároljuk.
4. A tejfölbe belekeverünk 2 ek lisztet, kevés pirospaprikát és vizet, behabarjuk vele az ételt, jól összeforraljuk.
5. Hajdinával vagy bulgurral tálaljuk.
Én az utóbbit választottam
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.