Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gombás szelet

felvitel dátuma: 2016-11-14 14:29:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2519
részletes recept
Gombás szelet
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

 

1 kg sertéscomb vagy karaj

50 dkg gomba

1 nagy vöröshagyma

1 nagy pohár tejföl

pici  őrölt bors

pirospaprika

liszt

kevés olaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Elkészítése:


1.  A felszeletelt húst enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát meghintjük sóval és  őrölt borssal, lisztbe forgatva forró zsiradékon mindkét oldalát pirosas színűre sütjük
2.  Kiszedjük és melegen tartjuk.
3.  A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a húsokat visszatesszük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, picit megsózzuk, vízzel felöntjük, lefedve puhára pároljuk
4.  A tejfölbe belekeverünk 2 ek lisztet, kevés pirospaprikát és vizet, behabarjuk vele az ételt, jól összeforraljuk.
5.  Hajdinával vagy bulgurral tálaljuk.

Én az utóbbit választottam
 

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*