2 csomag Tante Fanny vajas-leveles tészta 270 g
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 zacskó gombalevespor
1 dl tejföl
2 db egész tojás
kevés liszt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
Hűtőből kivett Tante Fanny tésztát 10 percig szobahőmérsékleten tartom.
Töltelék:
A gombaleves port lábasba szórjuk, majd ráöntünk 4 dl vizet, és simára ( csomómentesre ) keverjük.
Ezután kislángú tűzön folyamatosan keverés mellett sűrűre főzzük.
Hagyjuk, hogy kihűljön, majd belekeverjük a tejfölt és a zúzott fokhagymát.
Ízlés szerint borssal ízesítjük. Végül egy felvert tojást és a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
Lisztezett lapon nagyobb körméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (karikákat készítünk ) fele tésztából. ( szaggatás előtt lisztbe mártom a szaggatót, hogy ne tapadjon a tészta )
A teljes szaggatott tésztára ráhelyezem a karikákat, így egy kis kosár képződik.
A kosarakba töltjük a tölteléket, és a tetejét bekenjük a megmaradt felvert tojással.
Előmelegített légkeverős sütőben 190-200 C fokon 15 perc alatt világossárgára sütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.