Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Olasz » Gombás sonkás kakukkfüves pizza

felvitel dátuma: 2011-02-26 12:06:23       mai nézettség: 1       nézettség: 3301
részletes recept
Gombás sonkás kakukkfüves pizza
Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg gépsonka
20 dkg szeletelt gomba
kakukkfű csipetnyi
só csipetnyi
ketchup 1 dl
20 dkg mozzarella sajt
 

Tésztához:

40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1-1, 5 dl víz
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
4 evőkanál olaj
liszt a formázáshoz
olaj a kenéshez

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.
A gépsonkát felszeleteljük.
A tepszibe helyezett tésztára rakjuk a gombát.
Megszórjuk sóval, kakukkfűvel.
Ketchupot teszünk , majd a darált sajtot.
 

Tészta elkészítése:

A langyos tejbe beletesszük a cukrot, beletördeljük az élesztőt és elkeverjük.
Hideg tejben nem kel meg az élesztő, túl melegben pedig elpusztulnak az élesztőgombák.
Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a 3 dl-es bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 percig).

A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük

A lisztet keverőtálba szitáljuk. Ezzel levegősebb lesz és gyorsabban megkel a tészta.
A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk.
A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 percig).

Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1, 5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk.
Vagy kézzel, vagy a kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 percig).

A tésztát lisztezett deszkára tesszük, erőteljesen átgyúrjuk - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.

Olajjal kikenjük a tepsit, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen.
A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*