Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Gombás sonkarolád

felvitel dátuma: 2011-03-26 05:32:49       mai nézettség: 1       nézettség: 2365
részletes recept
Gombás sonkarolád
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg gomba

8 szelet szép sonka amit tekerni lehet

5 dkg kolozsvári szalonna

10 dkg edami sajt

4dl sovány tejföl (vagy tejföl és kefir vegyesen a szírtartalom csökkentése miatt)

5dkg vaj (én 3dkg kókusz zsírt használtam, zsírtartalom csökkentése végett)

zsemlemorzsa ez kíváltható őrölt amaránttal (ez olyanoknak előnyös akiknél  a zsemlemorzsa gyomor problémát okoz.

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

fehér bors só

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A gombát szeleteljük , vöröshagymát és a zöldpetrezselymet felaprítjuk. Majd a zsíradékot felfvítjük és beleteszük dinsztelni a hagymát és a gombát sóval borssal fűszerezzük fedőalatt pároljuk. Mikor készen van hozzá kavarjuk a petrezselymet. Ezután betöltjük a szeleteket. Kolozsváriszalonnát kiskockákra vágjuk ésa sütőtál aljára szórjuk. Majd erre helyezzük rá a tekercseket. Ezzel készen vagyunk  az egyik pohár tejfölt ráöntjuk majd az időközben lereszelet edami sajttal megszórjuk majd rákerül a második pohár tejföl is . Legvégén a tetejét meghintjuk zsemlemorzsával és sütjük.

 

Köretként  zöldköret ajánlott leginkább.

Szakács: Ritus


Film link: http://www.rita-szekeres.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*