30 dkg gomba
8 szelet szép sonka amit tekerni lehet
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg edami sajt
4dl sovány tejföl (vagy tejföl és kefir vegyesen a szírtartalom csökkentése miatt)
5dkg vaj (én 3dkg kókusz zsírt használtam, zsírtartalom csökkentése végett)
zsemlemorzsa ez kíváltható őrölt amaránttal (ez olyanoknak előnyös akiknél a zsemlemorzsa gyomor problémát okoz.
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
fehér bors só
A gombát szeleteljük , vöröshagymát és a zöldpetrezselymet felaprítjuk. Majd a zsíradékot felfvítjük és beleteszük dinsztelni a hagymát és a gombát sóval borssal fűszerezzük fedőalatt pároljuk. Mikor készen van hozzá kavarjuk a petrezselymet. Ezután betöltjük a szeleteket. Kolozsváriszalonnát kiskockákra vágjuk ésa sütőtál aljára szórjuk. Majd erre helyezzük rá a tekercseket. Ezzel készen vagyunk az egyik pohár tejfölt ráöntjuk majd az időközben lereszelet edami sajttal megszórjuk majd rákerül a második pohár tejföl is . Legvégén a tetejét meghintjuk zsemlemorzsával és sütjük.
Köretként zöldköret ajánlott leginkább.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.