Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gombás rétes Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-07-09 19:10:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2175
részletes recept
Gombás rétes Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 4 személyre:

2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
60 dkg friss gomba
30 dkg trappista sajt
2 db tojás
10 dkg vaj vagy olaj
1 fej vöröshagyma
fél csomag petrezselyemzöld
Toldi Fűszer kakukkfű, borsikafű, bors ízlés szerint
csipetnyi
1-2 evőkanál tejföl

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A Tante Fanny teljes kiörlésű rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )

Ez idő alatt elkészítem a tölteléket.
Megtisztított apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát, és tovább pirítjuk kb. 10 percig.
Megfűszerezzük és hozzáadjuk a sajtot tojást, és lazíthatjuk tejföllel. ( csak ha szükséges az állaga miatt )

A rétestésztát konyharuhára terítjük, megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal egyenként (4 réteg kell)
A lap alsó negyedére terítjük az előkészített tölteléket, a széleket bekenjük tojással, majd ráfordítjuk.
A réteslapból 4 lapot használunk fel egy rúdhoz.
Konyharuha segítségével feltekerjük a tölteléket a tésztába, bekenjük a tetejét tojással.
200 C-s előmelegített sütőben tesszük, és aranysárgára sütjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anyamama54@gmail.com 2012 április 21

Nagyon szuper,mindjárt elkészítem!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*