Nagyon szuper,mindjárt elkészítem!
2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta 200 gr
60 dkg friss gomba
30 dkg trappista sajt
2 db tojás
10 dkg vaj vagy olaj
1 fej vöröshagyma
fél csomag petrezselyemzöld
Toldi Fűszer kakukkfű, borsikafű, bors ízlés szerint
csipetnyi só
1-2 evőkanál tejföl
A Tante Fanny teljes kiörlésű rétestésztát kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
Ez idő alatt elkészítem a tölteléket.
Megtisztított apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát, és tovább pirítjuk kb. 10 percig.
Megfűszerezzük és hozzáadjuk a sajtot tojást, és lazíthatjuk tejföllel. ( csak ha szükséges az állaga miatt )
A rétestésztát konyharuhára terítjük, megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal egyenként (4 réteg kell)
A lap alsó negyedére terítjük az előkészített tölteléket, a széleket bekenjük tojással, majd ráfordítjuk.
A réteslapból 4 lapot használunk fel egy rúdhoz.
Konyharuha segítségével feltekerjük a tölteléket a tésztába, bekenjük a tetejét tojással.
200 C-s előmelegített sütőben tesszük, és aranysárgára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.