400 g pulykmellfilé
1 póré
200 g gomba
1-1 zöld, illetve piros paprika
3 ek olaj, só, bors (csipet kakukkfű)
2+1 dl tejszin
2 ek liszt
petrezselyem
800 g burgonya
3 tojássárgája
80 g vaj/margarin
őröl szerecsendió
A pulykahúst, pórét, gombát és a paprikákat felkockázzuk. Először a húst forró olajban fehéredésig piritjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kb 15 percig pároljuk.
2 evőkanál lisztet elkeverük 2 dl főzőtejszinnel és a húshoz adjuk. Sütőtálba öntjük és petrezselyemmel, kakkukfűvel megszórjuk.
A megfőtt burgonyát áttörjük hozzáadjuk a vajat, szerecsndiót és a tejszint. Sózuk borsozuk és a hús tetejére simitjuk.
200 fokosra előmelegítjük a sütőt és kb 20 percig (amig a teteje megpirul) sütjük.
Vacsorának kiváló, mert meglepően gyorsan elkészül.
Ha nincs kedvünk, vagy időnk burgonyát tisztítani akkor - aki szereti - készíthető burgonyaporral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.