Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Gombás pulykaragu "burgonyafedővel"

felvitel dátuma: 2012-03-08 13:10:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2350
részletes recept
Gombás pulykaragu
Hozzávalók 1 személyre:

400 g pulykmellfilé

1 póré

200 g gomba

1-1 zöld, illetve piros paprika

3 ek olaj, , bors (csipet kakukkfű)

2+1 dl tejszin

2  ek liszt

petrezselyem

800 g burgonya

3 tojássárgája

80 g vaj/margarin

őröl szerecsendió

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A pulykahúst, pórét, gombát és a paprikákat felkockázzuk. Először a húst forró olajban fehéredésig piritjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és kb 15 percig pároljuk

2 evőkanál lisztet elkeverük 2 dl főzőtejszinnel és a húshoz adjuk. Sütőtálba öntjük és petrezselyemmel, kakkukfűvel megszórjuk

A megfőtt burgonyát áttörjük hozzáadjuk a vajat, szerecsndiót és a tejszint. Sózuk borsozuk és a hús tetejére simitjuk

200 fokosra előmelegítjük a sütőt és kb 20 percig (amig a teteje megpirul) sütjük

Vacsorának kiváló, mert meglepően gyorsan elkészül.

Ha nincs kedvünk, vagy időnk burgonyát tisztítani akkor - aki szereti - készíthető burgonyaporral.

Szakács: rozalindaa


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*