50 dkg. pulykamell.
25 dkg, gomba,
1/2 dl. olaj, vagy diónyi zsiradék.
1 ek. darált ételízesítő,
1 fej hagyma,
ízlés szerint, só, bors, őrölt pirospaprika.
1 kispohár tejföl,
1 ek. liszt
50 dkg. spagetti
A pulykamellet ½ cm, vékony és kb. öt cm-hosszú csíkokra vágjuk, a gombát szintén vékonyan felszeleteljük.
A zsiradékon a kockára vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, / sóban eltett/ ezután óvatosan sózunk, tovább pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, borsot pirospaprikát,.rátesszük a pulykamell csíkokat, fehéredésig sütjük és rákerül a szeletelt gomba.
Addig pároljuk míg a gomba elfözi a kiengedett levét. Ha zsírjára visszasült a ragu 1 ek. lisztet kevés vizel csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a tejfelt amivel szintén simára keverjük, majd a ragut besűrítjük vele.
Jól kiforraljuk és kifőtt tésztával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.