Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gombás pulykamell ragu

felvitel dátuma: 2018-11-20 10:36:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1209
részletes recept
Gombás pulykamell ragu
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg. pulykamell.
25 dkg, gomba,
1/2 dl. olaj, vagy diónyi zsiradék.
1 ek. darált ételízesítő,
1 fej hagyma,
ízlés szerint, , bors, őrölt pirospaprika.
1 kispohár tejföl,
1 ek. liszt 
50 dkg. spagetti

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A pulykamellet ½ cm, vékony  és kb. öt cm-hosszú csíkokra vágjuk, a gombát szintén vékonyan felszeleteljük.
A zsiradékon a kockára vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, / sóban eltett/ ezután óvatosan sózunktovább pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, borsot pirospaprikát,.rátesszük a pulykamell csíkokat, fehéredésig sütjük és rákerül a szeletelt gomba.
Addig pároljuk míg a gomba elfözi a kiengedett levét. Ha zsírjára visszasült a ragu 1 ek. lisztet kevés vizel csomómentesre keverjük.
H
ozzáadjuk a tejfelt amivel szintén simára keverjük, majd a ragut besűrítjük vele.
Jól kiforraljuk és kifőtt tésztával tálaljuk.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*