500 gr marhalábszár
2 kisebb hagyma
2 db zöldpaprika
paradicsom
300 gr sampinyon gomba (vagy 200 gr konzerv- gomba)
5 evőkanál olaj
2 kiskanál pirospaprika
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
víz
knédli
A húst megtisztítom, a hártyáját leszedem, felszeletelem. Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, félrehúzom, belekeverem a pirospaprikát, belehelyezem a hússzeleteket, megsózom, megborsozom, fél deci vizet öntök alá, és közepes lángon egy kicsit kevergetve sütöm. Ez fontos, mert így a hús összehúzódik, és belül zamatosabb lesz. Aztán beleteszem a felszeletelt paradicsomot, a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát, vizet öntök alá, fedővel letakarom, a lángot lehúzom, és főzöm 1 órát, majd beleteszem a felszeletelt gombát. Készre főzöm.
A knédli elkészítését megtaláljátok a receptjeim között, mert ezzel a legfinomabb.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.