Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Gombás kosárkák Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-04-22 01:48:48       mai nézettség: 1       nézettség: 2352
részletes recept
Gombás kosárkák Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag Tante Fanny friss vajas-leveles tészta 270 gr-os

A gombaraguhoz:
250 gr sampinyon
diónyi vaj
1 dc tejszín
1 kiskanál rétesliszt
tengeri
kis csokor petrezselyem

tojástészta kenéséhez
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A Tante Fanny friss vajasleveles tésztát egy fél nappal hamarább kiveszemhűtőből, hogy jobban dolgozhassak vele.
Először elkészítemgombaragut.
A megtisztított gombát egy csokornyi apróravágott petrezselyemzölddelvajon, megsózva, puhára párolom.A tejszínbe belehabaromlisztet, és ezzelragut besűrítem.Félreteszem.
A széttekert tésztát egy lisztezett gyúródeszkára helyezem. Egy kb 5 és fél cm átmérőjű pohárral 14 db korongottésztából kivágok.Tojással megkenem őket.Ezekre a korongokra azután elkészítemkosárkák oldalait, éspedig úgy, hogymegmaradt tésztából, amit természetesen újra kell nyújtanom, a meglévő pohár és egy 1 cm-rel kisebb átmérőjű segítségével karikákat vágok ki. Két-két karika kerül minden korongra, közbentojássalkarikák közét is megkenem, végültetejüket is.
220 fokos előmelegített sütőben a sütőparírral kibélelt tepsinkosárkákat szépen megsütöm.Amikor már megsültek, szinte még forrónközepükbőlmegduzzadt részt kicsippentem, ígykosárkák mélyebbek lesznek.
Ha kihűltekgombaraguvalkosárkákat megtöltöm.
 

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zsuzsa 2011 április 22

Ez nekem nagyon tetszik! Húsvétkor az asztalunkon a helye! Köszönöm!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*