Ez nekem nagyon tetszik! Húsvétkor az asztalunkon a helye! Köszönöm!
1 csomag Tante Fanny friss vajas-leveles tészta 270 gr-os
A gombaraguhoz:
250 gr sampinyon
diónyi vaj
1 dc tejszín
1 kiskanál rétesliszt
tengeri só
kis csokor petrezselyem
tojás a tészta kenéséhez
A Tante Fanny friss vajasleveles tésztát egy fél nappal hamarább kiveszem a hűtőből, hogy jobban dolgozhassak vele.
Először elkészítem a gombaragut.
A megtisztított gombát egy csokornyi apróravágott petrezselyemzölddel a vajon, megsózva, puhára párolom.A tejszínbe belehabarom a lisztet, és ezzel a ragut besűrítem.Félreteszem.
A széttekert tésztát egy lisztezett gyúródeszkára helyezem. Egy kb 5 és fél cm átmérőjű pohárral 14 db korongot a tésztából kivágok.Tojással megkenem őket.Ezekre a korongokra azután elkészítem a kosárkák oldalait, éspedig úgy, hogy a megmaradt tésztából, amit természetesen újra kell nyújtanom, a meglévő pohár és egy 1 cm-rel kisebb átmérőjű segítségével karikákat vágok ki. Két-két karika kerül minden korongra, közben a tojással a karikák közét is megkenem, végül a tetejüket is.
220 fokos előmelegített sütőben a sütőparírral kibélelt tepsin a kosárkákat szépen megsütöm.Amikor már megsültek, szinte még forrón a közepükből a megduzzadt részt kicsippentem, így a kosárkák mélyebbek lesznek.
Ha kihűltek a gombaraguval a kosárkákat megtöltöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.