Nagyon különleges! Megkóstolnám.
500 gr nílusi tilápia, ez kb. 4 filé
4 db sampinyongomba apróra vágva
3 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
5 db fokhagymagerezd, apróra vágva
40 gr vaj, vagy margarin
só, feketebors
1 csésze fehér rizs
3 evőkanál olaj
só
1, 5 csésze forró víz
Egy tepsit a vaj felével kikenek, erre helyezem a halszeleteket, megsózom, beborítom őket a gomba, petrezselyemzöld, fokhagyma keverékével, amibe szintén teszek egy kevés sót, feketeborssal megszórom, vajdarabkákat teszek a tetejükre, alufólia alatt 180 fokos sütőben 20 percig, majd a fóliát leveszem, még 5 percig sütöm.
Egyiptomi rizzsel tálalom.
Ezt a rizst Egyiptomban tanultam egy barátomtól.
Nagyon egyszerű az elkészítése. A rizst megmosom, elveszek belőle egy nagykanálnyit, és forró olajon barnára megpirítom. Hozzákeverem a többi rizst, felöntöm másfélszer annyi vízzel, megsózom, fedő alatt készre főzöm. Hasonló az íze, mint a pattogatott kukoricának. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.