Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Hal ételek recept » Gombás halfilé egyiptomi rizzsel

felvitel dátuma: 2011-11-27 23:48:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1754
részletes recept
Gombás halfilé egyiptomi rizzsel
Hozzávalók 2 személyre:

500 gr nílusi tilápia, ez kb. 4 filé
4 db sampinyongomba apróra vágva
3 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
5 db fokhagymagerezd, apróra vágva
40 gr vaj, vagy margarin
, feketebors

1 csésze fehér  rizs
3 evőkanál olaj

1, 5 csésze forró víz
 

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Egy tepsit a vaj felével kikenek, erre helyezem a halszeleteket, megsózom, beborítom őketgomba, petrezselyemzöld, fokhagyma keverékével, amibe szintén teszek egy kevés sót, feketeborssal megszórom, vajdarabkákat teszek a tetejükre, alufólia alatt 180 fokos sütőben 20 percig, majd a fóliát leveszem, még  5 percig sütöm.
Egyiptomi rizzsel tálalom.
Ezt a rizst Egyiptomban tanultam egy barátomtól.
Nagyon egyszerű az elkészítése. A rizst megmosom, elveszek belőle egy nagykanálnyit, és forró olajon barnára megpirítom. Hozzákeverem a többi rizst, felöntöm másfélszer annyi vízzel, megsózom, fedő alatt készre főzöm. Hasonló az íze, mint a pattogatott kukoricának. Jó étvágyat!

 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hani 2011 november 27

Nagyon különleges! Megkóstolnám.

0/10 Bihary Livia 2011 november 28

Nagyon jó recept mentve!

9/10 etele 2012 február 26

nagyon joooo

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*