Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Gombás fasírt

felvitel dátuma: 2011-11-06 23:22:51       mai nézettség: 2       nézettség: 2188
részletes recept
Gombás fasírt
Hozzávalók 4 személyre:

300 gr szűzpecsenye, vagy más minőségű sertéshús
5 db sampinyongomba
1 hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tejbe áztatott zsemlye
2 db tojás
, bors

diónyi vaj a forma kikenéséhez
zsemlyemorzsa a kiszórásához
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 85 perc

Elkészítés:

A húst, a megtisztított gombafejeket és hagymát húsdarálón ledarálom. Összedolgozom az apróra vágott petrezselyemzölddel, a beáztatott, és kinyomkodott zsemlyével, tojásokkal, sóval, borssal.
Egy vajjal kikent, zsemlyemorzsával kiszórt őzgerincformába nyomkodom a masszát. Először alufólia alatt, kb. 1 órát, majd az nélkül, úgy 25 percig sütöm a fasírtot 200 fokon.
Most hagymás- petrezselymes burgonyát kínáltam hozzá, de finom rizzsel is. Jó étvágyat.

 

Szakács: Rozi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*