300 gr szűzpecsenye, vagy más jó minőségű sertéshús
5 db sampinyongomba
1 hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tejbe áztatott zsemlye
2 db tojás
só, bors
diónyi vaj a forma kikenéséhez
zsemlyemorzsa a kiszórásához
A húst, a megtisztított gombafejeket és hagymát húsdarálón ledarálom. Összedolgozom az apróra vágott petrezselyemzölddel, a beáztatott, és kinyomkodott zsemlyével, tojásokkal, sóval, borssal.
Egy vajjal kikent, zsemlyemorzsával kiszórt őzgerincformába nyomkodom a masszát. Először alufólia alatt, kb. 1 órát, majd az nélkül, úgy 25 percig sütöm a fasírtot 200 fokon.
Most hagymás- petrezselymes burgonyát kínáltam hozzá, de finom rizzsel is. Jó étvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.