Ez nagyon jó kaja! Ízlik nekem!
- 50 dkg csirkemell filé
- 25 dkg gomba
- 10 dkg szeletelt bacon szalonna
- 1 fej hagyma
- só, bors, petrezselyem zöld
Besamelhez:
- ahány dkg vaj, annyi dl tej
- 2 ek liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- só, őrölt szerecsendió
A csirkemelleket felszeletelem, a gombát megtisztítom, szeletelem, hagymát géppel pépesítem.
Előmelegítek egy 24 cm-es, 3,5 l-es AMC edényt az első piros jelzésig, a hús szeleteket mindkét oldalukon jól átpirítom benne. Mikor mindkét oldaluk piros, egyik oldalt sózom, borsozom és néhány percig lefedve párolom.
Közben előmelegítem az AMC palacsintasütőt, a bacon szalonna szeleteket kipirítom benne, majd kiszedem és a visszamaradt zsiradékon hagymával, zöldpetrezselyemmel megszórva megprárolom, majd lepirítom a gombát.
Az 1,6 l-es G-Line elemben felolvasztok 3 dkg vajat, enyhén megpirítom rajta a 2 ek lisztet és felengedem 2,5 dl tejjel. (Azért egy kicsit kevesebbel, mint általában a besamelt szokás, mert kicsit sűrűbb állagút akarok kapni. Mikor besűrűsödött, sózom, kis őrölt szerencsendiót teszek bele és még forrón belekeverem a reszelt sajtot.
A hússzeltekre 1-1 szelet kisült bacon szalonnát terítek, ráhalmozok egy adag kisült gombát, majd beterítem a sajtos besamellel. Ráfordítom az Atmosferát és rózsaszínűre pirítom.
Ahogy a képen is látszik, hasábburgonyával és szeletekre vágott őszibarack befőttel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.