Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gombás csirkemájas saláta

felvitel dátuma: 2011-02-06 21:23:11       mai nézettség: 1       nézettség: 3080
részletes recept
Gombás csirkemájas saláta
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemáj
10 dkg gomba
20 dkg vöröshagyma
15 dkg paradicsompüré
1 db babérlevél
fekete bors
majoránna
1 ek cukor
1 dl olíva olaj

1 db fejes saláta

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A felszeletelt csirkemájat lobogó forró vízzel leforrázzuk, leszűrjük, majd kihűtjük.
A felszeletelt gombát kevés sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
Olíva olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és a babérlevelet.
Sóval, borssal, kevés cukorral, szitált majorannával ízesítjük.
Beletesszük a csirkemájat és kevés gombalével átforraljuk.
A tűzről levesszük, kivesszük belőle a bebérlevelet, majd jól lehűtjük.
Tálaláskor egyenletesen eloszlatva, salátalevélre tesszük.
A tetejét gombaszeletekkel díszítjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*