40 dkg gomba, 2 db tojás, 1 db zsemle, 1 nagyobb fej hagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, só, bors, majoránna, őrölt paprika, olaj a sütéshez
A gombát apróra vágjuk, hagyjuk levet engedni. Közben a zsemlét beáztatjuk. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, kevés petrezselymet keverünk bele. Kicsavarjuk a gombát, összekeverjük vele a zsemlét, a pirított hagymát, 2 db tojássárgáját, a zsemlemorzsát és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnával fűszerezzük, hozzákeverjük a 2 tojás felvert habját. Kanállal forró olajba szaggatjuk és megsütjük. Salátával, esetleg burgonyapürével tálaljuk.
De kiváló főzelékfeltétnek is !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.