Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Gombapörkölt a maradék knédlivel és Túrógombóc

felvitel dátuma: 2014-01-28 17:10:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1537
részletes recept
Gombapörkölt a maradék knédlivel és Túrógombóc
Hozzávalók 3 személyre:

Gombapörkölt

Hozzávalók:   ½ kg  gomba, 2 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma  1 paradicsom, 1 zöldpaprika, , fűszerpaprika, ízlés szerint tejföl

Túrógombóc

Hozzávalók:  ½  kg túró, 1 egész, tojás. + 2 tojássárgája,, 3 evőkanál búzadara, ( én a Nagyi búzadarát használom

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Hagymát a zsírral üvegesre pároljuk, bele tesszük a fűszerpaprikát, és fel ötjük 2 dl vizel, sózzuk óvatosan addig főzzük míg sima mártást kapunk. Ekkor bele tesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, pároljuk, végén a tejföllel 1 – 2 percig forraljuk,és 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük.

Körítésnek lehet galuska, vagy rizs. Én most a maradék knédlivel tálaltam és ezzel is finom.

Tútógombóc

A nyersanyagokat jól összedolgozom 10 percig állni hagyom, és mielőtt főzöm a felvert tojásfehérjét bele keverem.

Ha fel jön a víz tetejére a gombóc, 4 – 5 percig főzöm és pirított zsemlemorzsába forgatom porcukorral tálalom.

Én nem kézzel formálom a gombócot, kanállal rakom a vízbe így a tojás fehérje nem esik össze.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*