Gombapörkölt
Hozzávalók: ½ kg gomba, 2 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, fűszerpaprika, ízlés szerint tejföl
Túrógombóc
Hozzávalók: ½ kg túró, 1 egész, tojás. + 2 tojássárgája,só, 3 evőkanál búzadara, ( én a Nagyi búzadarát használom
Hagymát a zsírral üvegesre pároljuk, bele tesszük a fűszerpaprikát, és fel ötjük 2 dl vizel, sózzuk óvatosan addig főzzük míg sima mártást kapunk. Ekkor bele tesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, pároljuk, végén a tejföllel 1 – 2 percig forraljuk,és 1 teáskanál étkezési keményítővel besűrítjük.
Körítésnek lehet galuska, vagy rizs. Én most a maradék knédlivel tálaltam és ezzel is finom.
Tútógombóc
A nyersanyagokat jól összedolgozom 10 percig állni hagyom, és mielőtt főzöm a felvert tojásfehérjét bele keverem.
Ha fel jön a víz tetejére a gombóc, 4 – 5 percig főzöm és pirított zsemlemorzsába forgatom porcukorral tálalom.
Én nem kézzel formálom a gombócot, kanállal rakom a vízbe így a tojás fehérje nem esik össze.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.