Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gombapaprikás

felvitel dátuma: 2011-02-11 21:44:16       mai nézettség: 1       nézettség: 2892
részletes recept
Gombapaprikás
Hozzávalók 4 személyre:

gomba: 0.80 kg
vöröshagyma: 2 fej
liszt: 1 evőkanál
zsír: 2 evőkanál
őrölt pirospaprika: 1 kávéskanál
zöldpetrezselyem: fél csomó
tejföl: 2 dl
só: ízlés szerint
galuska: 0.80 kg
friss zöldség díszítéshez

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A gombát jól megmossuk, és szeletekre vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a zsírban halványra pirítjuk, beletesszük a gombát, az apróra vágott petrezselyem zöldet, meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk, ízlés szerint megsózzuk.
Tejfölbe lassan szórva a lisztet elkeverjük ( ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós )
Ha a gomba puha, felöntjük a tejföllel kikevert liszttel, jól elkeverjük, és még egyszer felforraljuk.
Galuskával körítjük, friss zöldséggel díszítjük.

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 frank viktoria 2011 február 12

Ez a recept fantasztikus!Nagyon finom olcso es egyszeru az elkeszitese.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*