Gomba: 0,80 kg
Margarin: 0,20 kg
Liszt: 0,20 kg
Tejföl: 4 dl
Vöröshagyma: 2 db. közepes fej
Zöldpetrezselyem: 2 csomó
Só, őrölt bors, ételízesítő: ízlés szerint
A megtisztított, megmosott gombát szeletekre vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olvasztott margarinban megpirítjuk, beletesszük a gombaszeleteket, és addig pároljuk, míg zsírjára nem sül.
A megmaradt margarinból és a lisztből rántást készítünk, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
A megpárolt gombát feleresszük 2 l vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, a hideg vízzel feleresztett rántást, sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig forraljuk.
Tálaláskor tejföllel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.