Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » gombaleves ahogy én készítem

felvitel dátuma: 2011-12-10 09:01:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1800
részletes recept
gombaleves ahogy én készítem
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg gomba
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 kisebb krumpli
1 kis fej hagyma
2 teáskanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
11/2-2 liter víz vagy, ha van húsleves


fűszerek:
majoranna, őrölt kömény, fehérbors, ételízesítő
olaj vagy zsír
tejföl /aki szereti/
petrezselyem /friss vagy szárított/
a nokedlihez
1 tojás
2-3 evőkanál liszt /amennyit felvesz/
pici

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A gombát /én meghámozom/, a répákat, a hagymát, a krumplit megpucoljuk, összevágjuk.
A hagymát a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk és lefedve, a saját levében pároljuk.
10 perc után rászórjuk a lisztet /bestaboljuk/ és néhány percig pirítjuk.
A tűzről lehúzva /hogy meg ne égjen/hozzáadjuk a paprikát, majd előbb egy kis vízzel csomómentesre dolgozzuk ezt követően hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük vízzel /húsleves lével/, ha forr, hozzáadjuk a gombát és az apró kockára vágott krumplit. 15 percig főzzük, eközben elkészítjük a nokedlit, majd kézzel apró galuskákat szaggatunk a levesbe.
Akkor kész, ha a galuskák feljönnek a leves felszínére.
Tálalásnál megszórjuk a petrezselyemmel és kínálhatunk hozzá tejfölt.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 10

Guszta!!

10/10 melinda magdolna 2012 január 14

bizti finom ! kiprobalom!

10/10 Andi 2012 február 11

Nagyon -nagyon finom. Az eredetiből is ettem már és én is többször elkészítettem. Érdemes kipróbálni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*