40 dkg gomga
1-1 szál fehér és sárgarépa
1 kis db vöröshagyma
1 szelet zöldpaprika
fél paradicsom
petrezselyemzöld
0,5 dl olaj a rántáshoz
teáskanál pirospaprika
pici örölt bors
2 ev. kanál liszt
3-4 evkanál házi tarhonya
1-2 kanál tejföl a leveshez.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
1,5 l hideg vízben felteszem a megtisztitott zöldségeket a felszeletelt gombát, 5-6 kávéskanál sót és 2-3 szál petrezselymet és lassan 35-40percig főzöm.
Mikor a zöldségek megpuhultak, beleszórom a házi tarhonyát és 5-6 percig fözöm, közben elkészítem a rántást.
Az olajat megmelegítem, beleszórok 2 ev. kanál lisztet, kicsit zsemleszínűre piritom, megy bele a vágott petrezselyem, pirospaprikával színezem, örölt borssal ízesítem.
1 dl hideg vizzel felengedem és a leveshez adom, elkeverem egyet forr és kész a leves.
Tálaláskor egy kiskanál tejfölt teszek a tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.