Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Gombaleves

felvitel dátuma: 2011-08-23 16:16:45       mai nézettség: 2       nézettség: 1957
részletes recept
Gombaleves
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg gomga
1-1 szál fehér és sárgarépa
1 kis db vöröshagyma
1 szelet zöldpaprika
fél paradicsom
petrezselyemzöld
0,5 dl olaj a rántáshoz
teáskanál pirospaprika
pici örölt bors
2 ev. kanál liszt
3-4 evkanál házi tarhonya
1-2 kanál tejföl a leveshez.

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

1,5 l hideg vízben felteszem a megtisztitott zöldségeket a felszeletelt gombát, 5-6 kávéskanál sót és 2-3 szál petrezselymet és lassan 35-40percig főzöm.
Mikor a zöldségek megpuhultak, beleszórom a házi tarhonyát és 5-6 percig fözöm, közben elkészítem a rántást.
Az olajat megmelegítem, beleszórok 2 ev. kanál lisztet, kicsit zsemleszínűre piritom, megy bele a vágott petrezselyem, pirospaprikával színezem, örölt borssal ízesítem.
1 dl hideg vizzel felengedem és a leveshez adom, elkeverem egyet forr és kész a leves.
Tálaláskor egy kiskanál tejfölt teszek a tetejére.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4526

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*