Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Gombakrémleves erdei gombákból

felvitel dátuma: 2017-09-17 22:17:35       mai nézettség: 1       nézettség: 649
részletes recept
Gombakrémleves erdei gombákból
Hozzávalók 1 személyre:

1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
3 dkg vaj
gomba, gomba és gomba! (nálam ez most körülbelül 20 dkg rizikét, 10 dkg vargányát és 10 dkg champion gombát jelentett (ez bármilyen gombával helyettesíthető)
1 liter húsleveslé (ha nincs kéznél, kockából is megteszi)
0,5 l főzőtejszín
1 evőkanál liszt
só, bors, kakukkfű és petrezselyem ízlés szerint
fél kupaknyi citromlé

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Először vajon megdinszteljük a vöröshagymát, mikor megpirult, hozzátesszük a reszelt fokhagymát is, pár perc alatt együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a korábban megmosott és feldarabolt gombákat (pár szemet tegyünk félre a díszítéshez) és addig pirítjuk, míg levet ereszt, összeesik és illatozni kezd. Ha ezzel megvagyunk, hozzáöntjük az alaplevet és az egészet összeforraljuk. A lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, 2-3 merőkanállal szedünk a felforralt húsléből, majd a tejszínhez öntjük. Így, amikor sűrítjük a levest, nem fogja a tejszínt összerántani. Óvatosan adagolva adjuk hozzá a tejszínt, folyamatosan kevergetve, majd az egészet ismét összeforraljuk pár perc alatt. Ha ezzel is kész vagyunk, nincs más hátra, mint beindítani a turmixgépet, így lesz tökéletesen krémes állagú a levesünk. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhetnek a fűszerek, ez már szintén ízlés dolga. Mehet bele majoránna, bazsalikom, rozmaring, bármi illik hozzá. Feldobhatjuk akár egy dl fehérborral, vagy egy kis mustárral. Én most erre a sima, egyszerű fajtára vágytam. :)

Végül a maradék, félretett gombát megfuttatjuk vajon, kissé lepirítjuk és levesbetétként tálaljuk. 

Feldobhatjuk akár egy sima sajtos, vagy vajas pirítóssal, így kellően laktató lesz. 

Szakács: Verkó


Film link: http://sajatotthonprojekt.blog.hu/2017/09/17/az_osszel_egyutt_a_kulonbozo_kalapos_finomsagok_is_megerkeztek

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*