Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Nehéz » Gombaházikó

felvitel dátuma: 2011-06-14 11:17:26       mai nézettség: 1       nézettség: 2596
részletes recept
Gombaházikó
Hozzávalók 12 személyre:

2 adag piskóta (1 sárga és 1 csokis)
1 adag piskóta 6 tojásból:
6 tojássárgája
6 tojásfehérje
15 dkg cukor
27 dkg liszt
0,8 dl víz
6 gr sütőpor

A csokis piskótához elveszünk a liszből 2 ek-lal és helyére 2 ek kakaóport teszünk.

 

Puncs krémhez(a kalapja):

3 dl tej

6 dkg cukor

45 dkg pudingpor(puncsos)

     25dkg cukor+ 25 dkg margarin kihabosítva

 

 Csokis krémhez(a törzse):

3dl tej

6dkg cukor

45 dkg pudingpor (csokis)

    25 dkg cukor+ 25 dkg margarin kihabosítva

 

színezett marcipán massza

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 80 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Megfőzzük a pudingkrémeket!

Elkészítjük a piskótákat,megsütjük a megszokott módon.

Krémeket elkészítjük,betöltjük!

Hűtőben pihentetjük,ha már megdermedt beburkoljuk marcipánnal!

A burkolás időigényes,de megéri,mert csodálatos a végeredmény!

Különböző alkalmakra kiváló!

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Zsuzsa 2011 június 14

De tündéri! Kicsit babrásnak látszik, de mindenképpen elkészítem valami ünnepi alkalomra! Csak attól félek, hogy nem lesz szívünk megenni!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*