Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Gödöllői töltött csirkecomb

felvitel dátuma: 2012-01-21 09:21:15       mai nézettség: 1       nézettség: 2884
részletes recept
Gödöllői töltött csirkecomb
Hozzávalók 6 személyre:

6 db csirkecomb

2 db zsemle

30 dkg csirkemáj

20 dkg zöldborsó

20 dkg gomba

15 dkg húsos füstölt szalonna

1 db tojás

1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors

szárnyas fűszerkeverék

petrezselyem zöld

étolaj vagy zsír

 

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A combokat megtisztítjuk, a bőrt fellazítjuk óvatosan, hogy ki ne szakadjon.A combokat besózzuk. A májat, gombát, hagymát, szalonnát felkockázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk.

Elkészítés: A kipirított szalonnán megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat és fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a gombát, zöldborsót, petrezselymet és sóval, borssal fűszerezzük. Addig pároljuk, míg elfő a gomba leve. A raguhoz adjuk a kinyomkodott zsemléket és a tojást. Összedolgozzuk és a csirke bőre alá töltjük. Tepsibe tesszük és kevés olajat és vizet aláöntve, szárnyas fűszerrel megszórva, alufóliával letakarva 160 fokos sütőben kb 60 percig sütjük. A fóliát levéve még hagyjuk kb 20-30 percet sülni, amíg szép színe lesz.
 

étvágyat kívánok hozzá!!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*