6 db csirkecomb
2 db zsemle
30 dkg csirkemáj
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
szárnyas fűszerkeverék
petrezselyem zöld
étolaj vagy zsír
Előkészítés: A combokat megtisztítjuk, a bőrt fellazítjuk óvatosan, hogy ki ne szakadjon.A combokat besózzuk. A májat, gombát, hagymát, szalonnát felkockázzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A zsemléket beáztatjuk,kinyomkodjuk.
Elkészítés: A kipirított szalonnán megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a májat és fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a gombát, zöldborsót, petrezselymet és sóval, borssal fűszerezzük. Addig pároljuk, míg elfő a gomba leve. A raguhoz adjuk a kinyomkodott zsemléket és a tojást. Összedolgozzuk és a csirke bőre alá töltjük. Tepsibe tesszük és kevés olajat és vizet aláöntve, szárnyas fűszerrel megszórva, alufóliával letakarva 160 fokos sütőben kb 60 percig sütjük. A fóliát levéve még hagyjuk kb 20-30 percet sülni, amíg szép színe lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.