Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Gödöllői göngyölt csirkemell

felvitel dátuma: 2011-09-14 17:04:08       mai nézettség: 1       nézettség: 12614
részletes recept
Gödöllői göngyölt csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkemell filé

10 dkg füstölt szalonna

10dkg zöldborsó

20 dkg gomba

10 dkg csirkemáj

2 db zsemle

1 fej vöröshagyma

2 dl tej

szárnyas fűszerkeverék

étolaj

őrölt fekete bors

petrezselyem zöld

1 db tojás

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A csirkemelleket kiklopfoljuk, sózzuk. A májat, gombát, szalonnát és a hagymát kisebb kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk.  A zsemléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát, megdinszteljük, hozzáadjuk a májat és fehéredésig sütjük. Beletesszük a gombát és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, és egy nyers tojást, majd összedolgozzuk.. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, felgöngyöljük. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, szorosan egymás mellé, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés olajat és vizet aláöntve sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 szeptember 29

Nagyon ízletes, kiadós étel, vendégvárónak kimondottan szuper!!!!!!!

7/10 lovas 2016 október 4

szuper

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*