Kedvencem a dödölle,bármikor,bármilyen formában !Imádom!Guszta lett nagyon :-)
8 db közepes burgonya,
4dkg só,
60 dkg liszt,
3-rom nagyfej vöröshagyma,
1.5 dl étolaj,
3 dl tejföl.
Közepes tepsi amibe bele szaggatjuk.
Burgonyát meghámozzuk,megmossuk,és felkarikázzuk,majd enyhén sós vízbe 1 3literes fazékban feltesszük főzni,hamár jó puha fele vízet egy kisebb lábasba merjük.
Krumlitörövel jól össze dolgozzuk,majd a burgonyalé felét hozzá öntjük,és beletesszük a sót,a liszt felét,ezt nagyobb fakanállal jól kikeverjük,végül a maradék liszttel is jó keményre össze keverjük,hogy ne legyen ragacsos.
Lekapcsoljuk a gáz lángját alatta,és a tepsibe szaggatjuk.
Fakanállal veszünki belölle és olajos evőkanállal kis rudakat vágunk le belölle.
Amikor már mind tepsibe szaggatuk,az olajon a meg pucolt felkarikázott hagymát enyhén megdiszteljük és egyenletesen a dödöllére terítjük az olaj felével együtt. Ezután be gyújtjuk a gáz sütőt és meleg sütőben közepes lángon 10-perc alatt megpírítjuk.
Majd melegen tálaljuk tejföllel,de lehet pörkölttel is. Nagyon finom és laktató étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.