Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Göcseji Dödölle.

felvitel dátuma: 2011-03-17 19:34:22       mai nézettség: 1       nézettség: 4894
részletes recept
Göcseji Dödölle.
Hozzávalók 4 személyre:

8 db közepes burgonya,
4dkg só,
60 dkg liszt,
3-rom nagyfej vöröshagyma,
1.5 dl étolaj, 
3 dl tejföl.

Közepes tepsi amibe bele szaggatjuk.

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Burgonyát meghámozzuk,megmossuk,és felkarikázzuk,majd enyhén sós vízbe 1 3literes fazékban feltesszük főzni,hamár jó puha fele vízet egy kisebb lábasba  merjük.
Krumlitörövel jól  össze dolgozzuk,majd a burgonyalé felét hozzá öntjük,és beletesszük a sót,a liszt felét,ezt nagyobb fakanállal jól kikeverjük,végül a maradék liszttel is jó keményre össze keverjük,hogy ne legyen ragacsos.
Lekapcsoljuk a gáz lángját alatta,és a tepsibe szaggatjuk.
Fakanállal veszünki belölle és olajos evőkanállal kis rudakat vágunk le belölle.
Amikor már mind tepsibe szaggatuk,az olajon a meg pucolt felkarikázott hagymát  enyhén megdiszteljük és egyenletesen a dödöllére terítjük az olaj felével együtt. Ezután be gyújtjuk a gáz sütőt és meleg sütőben közepes lángon 10-perc alatt megpírítjuk.
Majd melegen tálaljuk tejföllel,de lehet pörkölttel is. Nagyon finom és laktató étel.

Szakács: Gabimami


Film link: Zalai-Göcsej dödölle...http:// www. Gabimami58

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Rena 2012 március 6

Kedvencem a dödölle,bármikor,bármilyen formában !Imádom!Guszta lett nagyon :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*