Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Gluténmentes túrógombóc aszaltsárgabarackkal

felvitel dátuma: 2011-04-13 10:22:33       mai nézettség: 2       nézettség: 4570
részletes recept
Gluténmentes túrógombóc aszaltsárgabarackkal
Hozzávalók 4 személyre:

3dl víz

10 dkg kukoricadara

25 dkg zsírszegény tehénturó (laktózmentessel még hatásosabb)

csípet só

1 evőkanál olívaolaj vagy kókusz zsír

aszalt sárgabarack

10 dkg étcsokoládé

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A vízet felrakom forrni, mikor forr hozzáadom a zsíradékot és a csípet sót. Majd hozzá keverem a kukoricadarát és folyamatos keverés melett addig főzőm még elnem vállik a lábos aljától. Mikor már szépen látszik hogy elfőtte a vízet pár perc pihentetés után hozzáadjuk a túrót és szépen ösze dolgozzuk vele. Mikor ezzel szépn megvagyunk egy nagyobb edénybe tesszünk  vízet a kifőzéshez és elkezdjük azt is melegíteni majd forralni. A masszából közben elkezdjük a gombocókat elkészíteni úgy hogy minden gombóc közepében beleteszünk egy darabka  aszalt sárgabarackot majd nedves tenyérrel gombóccá formáljuk a tenyerünkben lévő alapanyagot.  Mikor ezze is készen vagyunk a forrásban lévő vízbe kifőzzük majd óvatosan  kivéve a vízből tányérra helyezzük  és olvasztott csokoládéval leöntjük.

Szakács: Ritus


Film link: http://www.rita-szekeres.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 helenka64 2011 május 15

finom lehet

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*