finom lehet
3dl víz
10 dkg kukoricadara
25 dkg zsírszegény tehénturó (laktózmentessel még hatásosabb)
csípet só
1 evőkanál olívaolaj vagy kókusz zsír
aszalt sárgabarack
10 dkg étcsokoládé
A vízet felrakom forrni, mikor forr hozzáadom a zsíradékot és a csípet sót. Majd hozzá keverem a kukoricadarát és folyamatos keverés melett addig főzőm még elnem vállik a lábos aljától. Mikor már szépen látszik hogy elfőtte a vízet pár perc pihentetés után hozzáadjuk a túrót és szépen ösze dolgozzuk vele. Mikor ezzel szépn megvagyunk egy nagyobb edénybe tesszünk vízet a kifőzéshez és elkezdjük azt is melegíteni majd forralni. A masszából közben elkezdjük a gombocókat elkészíteni úgy hogy minden gombóc közepében beleteszünk egy darabka aszalt sárgabarackot majd nedves tenyérrel gombóccá formáljuk a tenyerünkben lévő alapanyagot. Mikor ezze is készen vagyunk a forrásban lévő vízbe kifőzzük majd óvatosan kivéve a vízből tányérra helyezzük és olvasztott csokoládéval leöntjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.