Gesztenyével töltött pulykamell filé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg pulykamell filé,
15 dkg natúr gesztenyemassza,
szikkadt zsemle,
tej,
só, bors, szerecsendió,
2 tojás,
fél dl tejszín
a sütéshez margarin

*

Elkészítés:

A pulykamellről a széleket levágjuk a TW Hentes Késsel és a gesztenyemasszával a beáztatott, majd kinyomott zsemlével együtt pépesre daráljuk a Magas Turbó Aprító késbetétjével. Belekeverjük a tojást és a fűszereket, meg egy kevés tejszínt is, és jól összekeverjük.
A pulykamell filét óvatosan felvágjuk, úgy, hogy ki tudjuk klopfolni a húst. Kettévágjuk, így két filét kapunk. A Magas Turbó Aprítóban összekevert gesztenyés masszát elosztjuk a két pulykamell filén, összetekerjük, és hústűvel jól megtűzzük, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni belőle.
A 2,1 l-es UltraPro edénybe vajdarabkákat rakunk, erre rátesszük a töltött húsokat. Ezután a húsok tetejére is kockázunk vajat. Rátesszük az UlraPro Tetőt és szép pirosra sütjük.
A húsokat áttesszük a 2,5 l-es Ovális Tálalómesterbe, hogy lecsepegjen és hűljön.
Langyosan kiszedjük a hústűket és a Mesterszakács Szeletelő Késsel szépen felszeljük a húst.
Bármilyen körettel fogyasztható, tálalható.
Köret ajánlat:
15 dkg rizs,
10 dkg vadrizs,
2 tojás,
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
A rizst a vadrizzsel együtt elkészítjük a Mikrós Rizsfőző edényben, a szokásos módon, majd beleütünk 2 tojást, a finomra vágott petrezselymet és kevés sót. Gombócokat formálunk belőle, és bő sós vízben a 2,5l-es Mirage Főzőedényben 2 percig forraljuk.
Javasolt Tupperware termékek:
Magas Turbó Aprító késbetéttel
TW Henteskés
Mesterszakács Szeletelő Kés
TW Konyhai Kés
UltraPro 2,1 l-es Edény
UltraPro Tető
2,5l-es Ovális Tálalómester
Mikrós Rizsfőző
2,5l-es Mirage Főzőedény