Bisztos finom lehet...én hasonlot készítettem-tepsire alobalt tettem ráraktam a reszelt almát majd a piskota tésztát-ígyis nagyon finom....
A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál finom liszt
1/2 cs. sütőpor
2 csapott ek. kakaópor
4 db banán
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl tej
1 cs. vaníliás puding
4 evőkanál cukor
25 dkg margarin
3 ek porcukor
1 cs. gesztenye massza
1/2 ü. rumaroma
A tetejére:
2.5dl hulala tejszín
tortadara vagy reszelt étcsoki
Előkészítés:Egy tepsit /az enyém 24x30-cm/kibélelünk sütőpapírral,megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük és kirakjuk vele a tepsi alját és megszórjuk vaníliás cukorral.
Elkészítés:A lisztből,tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskóta tésztát keverünk. A fele tésztát a banánokra öntjük,elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítjuk a porcukorral és kanalanként hozzá keverjük a langyosra hűlt pudingot.
A tésztát lapjával ketté vágjuk.
A krémet a tésztára kenjük és rá reszeljük a gesztenye massza felét. Rátesszük a másik lapot.
A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a lereszelt gesztenye másik felét. majd megkenjük vele a sütink tetejét és megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.
Elkészíteni könnyebb mint leírni.:))
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.