Nagyon gusztusos lett és szép a tálalás is a színek összhangban vannak. Gratulálok!
1 cs leveles vajas tészta
1 cs gesztenyemassza
2 tojás sárgája
1 púpozott teáskanál liszt
5 dkg nádcukor
4,5 dl tej
1 teáskanál vanilia aroma
5 dkg aszalt áfonya
1 tojás a kenéshez
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd 2 mm vastagra kinyújtjuk.
A gesztenye masszát kiolvadás után először öt részre vágjuk, majd az így kapott kisújjnyi vastag lapokat még négyfelé vágjuk. Így kb. 20 db kisújjnyi vastag és kb 10 cm hosszú /amilyen maga a geszenye massza téglalapja/ cigaretta alakú gesztenyerudat kapunk.
A levelestésztát felvágjuk 5x11 cm-es téglalapokra. Egy ilyen téglalap egyik hosszanti oldalát bekenjük tojással, másik oldalára rátesszük a gesztenyerudat és beletekerjük a tésztába, úgy, hogy a tojással megkent rész maradjon végül alul. A két végét kicsit benyomkodjuk. Sütőpapirral kibélelt tepsire tesszük, megkenjük egy felvert tojással és 180 C˙-os sütőben 30 percig sütjük.
A tojások sárgáját, lisztet, cukrot és a vaniliaaromát jól elkeverjük, lassan felöntjük a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük, besűrítjük, vigyázva arra, hogy a tojás ki ne csapódjon.
Tálaláskor a vaniliasodóba egy pár szem aszalt áfonyát teszünk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.