Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Gesztenyés sütemény

felvitel dátuma: 2012-05-13 16:38:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1896
részletes recept
Gesztenyés sütemény
Hozzávalók 4 személyre:

db tojás,

6 ek. kristálycukor,

kávés kanál szódabikarbóna,

7 ek. liszt

A krémhez:

3 ek. p.cukor,

10 dkg ráma,

 1 ek. rum,

1 csm gesztenyemassza

baracklekvár

Habbevonat:

4 dl tejszín, vagy hulala

2 ek p.cukor ( ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb)

Csoki:

8 dkg vaj,

8 dkg cukor,

2 dkg kakaó,

2 ek tej,

1 kanál csokipuding

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

tojásból piskótát sütünk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr. cukrot és azzal is verjük egy kicsitVégül a tojások sárgáját és a szódabikarbónát adjuk hozzáKikent tepszibe öntjükés 180 fokon sütjük.

A 3ek cukrot habosra keverjük a 10dkg rámával, majd hozzákeverjükgesztenyét  a rumot ( én 2 ek tejszínhabot is tettem bele) és együtt  habosra kikeverjük.

A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

Csokimáz:

A vajat megolvasztjukhozzákeverjük a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejetSűrűsödésig összemelegítjük, nem forraljuk!

kihűlt piskótát kéfelé vágjukmindkét oldalát vékonyan megkenjük lekvárralrákenjük a krémet és a piskóta másik felét rátesszük. Tetejére tejszínhabot, a habra pedig csokit kenünk

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*