"A tészta hozzávalói ": 25 dkg gesztenye massza, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma
Krém hozzávalói: 3 cs vanília ízesítésű pudingpor, 8 dl tej, 15 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg vaj v. margarin, ½ csomag piskóta tallér, friss gyümölcs (de lehet konzerv is) sárgabarack, őszibarack v meggy, 3 dl tejszín
A pudingból, a tejjel, a cukorral és a van. cukorral pudingot főzünk. Amikor már langyosra hűlt belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
A tésztára rákenjük a krém felét majd egy réteg piskóta tallért és szeletelt barackokat rakunk rá. (Ha meggyet használunk azt a tésztára a krém alá tegyük, h. ne színezze meg a krémet.) Majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre.
A tejszínt felverjük és a krémre rákenjük.
Díszíteni lehet önmagában villával hullámosra, vagy gesztenyét reszelünk rá, vagy csokit reszelünk, stb. Tegyük be a hűtőbe folpackkal lefedve min. egy éjszakára.
A gyümölcs el is hagyható, úgy is nagyon finom.
Egy nappal a felszolgálás előtt célszerű elkészíteni, hogy az anyagok a hűtőben összeálljanak, különben szétesik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.