Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Gesztenyés piskóta egyszerűen

felvitel dátuma: 2011-08-17 16:35:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2084
részletes recept
Gesztenyés piskóta egyszerűen
Hozzávalók 12 személyre:

A piskótához:

10 tojás

10 evőkanál cukor

10 evőkanál finom liszt

1 cs.sütőpor

A krémhez::

75 dkg mirelit gesztenye massza

1/2 l hulala tejszín

2 cl rum vagy aroma

cukor ízlés szerint /a gesztenye és a tejszín is cukrozott!!/

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A szokásos módon megsütjük a piskótát /24x30-as tepsi/hagyjuk kihűlni.

A gesztenyét felengedjük,szűrőn vagy krumplinyomón átnyomjuk.A tejszínt kemény habbá verjük teszünk félre belőle a díszítéshez a többit a rummal vagy aromával együtt lazán összeforgatjuk a gesztenyével.A piskótát lapjával ketté vágjuk,az alsó lapot megkenjük a masszával.Rátesszük a másik lapot,ezt is megkenjük vékonyan majd a tejszínhabbal díszítjük.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*