Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 4 vasárnap Mónika, Flórián névnapja

Főoldal » Könnyű » Gesztenyés palacsinta csoki öntettel

felvitel dátuma: 2012-01-13 15:41:36       mai nézettség: 2       nézettség: 4157
részletes recept
Gesztenyés palacsinta csoki öntettel
Hozzávalók 10 személyre:

A palacsintához:

50 dkg finom liszt

2 db tojás

4 dl tej

3 dl szódavíz /szénsavas ásványvíz/

étolaj

csipet

A töltelékhez:

50 dkg gesztenye massza

1/2 l hulala tejszín

rum vagy aroma

cukor ízlés szerint

Az öntethez:

10 dkg margarin

10 dkg kristály cukor

5 ek.kakaópor

4 dl tej

1 tk.étkezési keményítő

rum vagy aroma

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A gesztenye masszát felengedés után lereszeljük vagy krumplinyomón áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A palacsintához a tészta összetevőit csomómentesre keverjük, kisütjük. /kb. 15-20 db vastagságtól függően/

Elkészítés: A gesztenyét óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal, ízesítjük rummal vagy aromával és cukorral /ha szükséges/ Egyenként betöltjük a palacsintákat háromszögre hajtva. Az öntethez elkeverjük a cukrot, kakaóport és a folyadékot. Felforraljuk, beletesszük a margarint és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Ha felforrt levesszük a tűzről. Rummal vagy aromával ízesítjük.A palacsintákat az öntettel tálaljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 13

Csillagos egyes! /Az Nálatok otos!/ Nemcsak szép, de isteni finom is, nagyon szeretem! Mentem a receptet!

0/10 kautz1009 2012 január 14

Köszönöm szépen!:))

5/10 Genesis1 2019 április 13

Az öntet hozzávalói, aránya hol van? Egyébként a többi hibátlan

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*