Csillagos egyes! /Az Nálatok otos!/ Nemcsak szép, de isteni finom is, nagyon szeretem! Mentem a receptet!
A palacsintához:
50 dkg finom liszt
2 db tojás
4 dl tej
3 dl szódavíz /szénsavas ásványvíz/
étolaj
csipet só
A töltelékhez:
50 dkg gesztenye massza
1/2 l hulala tejszín
rum vagy aroma
cukor ízlés szerint
Az öntethez:
10 dkg margarin
10 dkg kristály cukor
5 ek.kakaópor
4 dl tej
1 tk.étkezési keményítő
rum vagy aroma
Előkészítés: A gesztenye masszát felengedés után lereszeljük vagy krumplinyomón áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A palacsintához a tészta összetevőit csomómentesre keverjük, kisütjük. /kb. 15-20 db vastagságtól függően/
Elkészítés: A gesztenyét óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal, ízesítjük rummal vagy aromával és cukorral /ha szükséges/ Egyenként betöltjük a palacsintákat háromszögre hajtva. Az öntethez elkeverjük a cukrot, kakaóport és a folyadékot. Felforraljuk, beletesszük a margarint és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Ha felforrt levesszük a tűzről. Rummal vagy aromával ízesítjük.A palacsintákat az öntettel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.