Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » gesztenyés meggyes desszert

felvitel dátuma: 2012-12-30 11:27:51       mai nézettség: 2       nézettség: 1956
részletes recept
gesztenyés meggyes desszert
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

1 cs. /25 dkg/ gesztenyemassza
1 dob. /25 dkg/ mascarpone
néhány szem keksz
néhány evőkanál rum /vagy egy kis rumaroma/
néhány kanál porcukor /ízlés szerint/
1 üveg magozott meggybefőtt
1 cs. zselatin fix

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

A gesztenyemasszát a mascarponéval  /cukorral/ jól kikeverem, hozzáadom a rumot, a zselatint és addig tovább keverem, amíg masszívvá válik a krém. Ez néhány perc. A tálban a krémet 3 felé osztom.
A meggyet kétfelé osztom és leitatom róla a levét.
Egy tálat, vagy bármilyen formát kibélelek folpackkal, majd egy sort lerakok a krémes masszából. Erre a leitatott meggy felét rászórom. Ezután egy sor krém következik, majd ismét meggy, végül a maradék krémet a tetejére simítom. Az egészet egy sor keksszel befedem, majd a tálat befedve egy éjszakára hűtőbe teszem.
Tálalás előtt egy tányérra borítom, a folpackot lehúzom róla és szeletelve tálalom.
Így önmagában is, de tejszínhabbal díszítve is tálalható.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*