Hozzávalók:
1 cs. /25 dkg/ gesztenyemassza
1 dob. /25 dkg/ mascarpone
néhány szem keksz
néhány evőkanál rum /vagy egy kis rumaroma/
néhány kanál porcukor /ízlés szerint/
1 üveg magozott meggybefőtt
1 cs. zselatin fix
Elkészítése:
A gesztenyemasszát a mascarponéval /cukorral/ jól kikeverem, hozzáadom a rumot, a zselatint és addig tovább keverem, amíg masszívvá válik a krém. Ez néhány perc. A tálban a krémet 3 felé osztom.
A meggyet kétfelé osztom és leitatom róla a levét.
Egy tálat, vagy bármilyen formát kibélelek folpackkal, majd egy sort lerakok a krémes masszából. Erre a leitatott meggy felét rászórom. Ezután egy sor krém következik, majd ismét meggy, végül a maradék krémet a tetejére simítom. Az egészet egy sor keksszel befedem, majd a tálat befedve egy éjszakára hűtőbe teszem.
Tálalás előtt egy tányérra borítom, a folpackot lehúzom róla és szeletelve tálalom.
Így önmagában is, de tejszínhabbal díszítve is tálalható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.