Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Gesztenyés krémes

felvitel dátuma: 2012-11-11 17:36:17       mai nézettség: 1       nézettség: 2762
részletes recept
Gesztenyés krémes
Hozzávalók 1 személyre:

A tésztához:

6 tojás

6 ek liszt

6 ek porcukor

fél csomag sutopor

10 dkg margarin

2 ek keseru, azaz cukrozatlan kakaópor

 

A krémhez:

1 csomag fozos vaníliás pudingpor

3 dl tej

20 dkg margarin

50 dkg gesztenyemassza

2 ek rum

15-20 dkg porcukor

 

Tetejére:

5 dl habtejszín

1 ek porcukor

 

A diszítéshez:

kakaópor

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjuk. A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjuk, beleontjuk az olvasztott, de már nem meleg margarint és szintén elkeverjuk. A lisztet a sutoporral és a kakaóporral osszekeverjuk, egyharmadát a tojásos masszára szitáljuk, a felvert tojáshab egyharmadát is a masszára kanalazzuk, óvatosan fakanállal osszeforgatjuk. A maradék kakaós lisztet és a tojáshabot is ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy kb. 30x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezunk és beleontjuk a tésztát. Elomelegitett sutoben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsutjuk a tésztát.

Amíg a tészta sul, elkészítjuk a krémet: a pudingporos tejet a 10 dkg porcukorral suru krémmé fozzuk, hagyjuk kihulni. A puha margarint a maradék porcukorral habosra keverjuk. Kisebb adagokban hozzáadjuk az átnyomott gesztenyemasszát, majd a kihult pudingot és a rumot. A krémet simára keverjuk. A gesztenyekrémet egyenletesen a tésztára kenjuk.

A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, kemény habbá verjuk, rásimítjuk a gesztenyekrém tetejére.

Néhány órát vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljuk. Tetejét kakaóporral díszítjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Széll Jánosné 2017 április 7

Nagyon finom !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*