Nagyon finom !
A tésztához:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek porcukor
fél csomag sutopor
10 dkg margarin
2 ek keseru, azaz cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
1 csomag fozos vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg margarin
50 dkg gesztenyemassza
2 ek rum
15-20 dkg porcukor
Tetejére:
5 dl habtejszín
1 ek porcukor
A diszítéshez:
kakaópor
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjuk. A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjuk, beleontjuk az olvasztott, de már nem meleg margarint és szintén elkeverjuk. A lisztet a sutoporral és a kakaóporral osszekeverjuk, egyharmadát a tojásos masszára szitáljuk, a felvert tojáshab egyharmadát is a masszára kanalazzuk, óvatosan fakanállal osszeforgatjuk. A maradék kakaós lisztet és a tojáshabot is ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy kb. 30x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezunk és beleontjuk a tésztát. Elomelegitett sutoben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsutjuk a tésztát.
Amíg a tészta sul, elkészítjuk a krémet: a pudingporos tejet a 10 dkg porcukorral suru krémmé fozzuk, hagyjuk kihulni. A puha margarint a maradék porcukorral habosra keverjuk. Kisebb adagokban hozzáadjuk az átnyomott gesztenyemasszát, majd a kihult pudingot és a rumot. A krémet simára keverjuk. A gesztenyekrémet egyenletesen a tésztára kenjuk.
A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, kemény habbá verjuk, rásimítjuk a gesztenyekrém tetejére.
Néhány órát vagy akár egy éjszakát is állni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljuk. Tetejét kakaóporral díszítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.