Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Gesztenyés kevert sütemény csokival

felvitel dátuma: 2016-04-10 15:21:45       mai nézettség: 1       nézettség: 2754
részletes recept
Gesztenyés kevert sütemény csokival
Hozzávalók 12 személyre:

50 dkg gesztenyemassza

20 dkg vaj

15 dkg étcsoki

20 dkg liszt

1,5  dl olaj

7 evőkanál cukor

 5 csepp rum aroma

4 tojás

1 cs vaníliás cukor

1 teáskanál sütőpor

1 csipet

Tetejére

1 tábla fehér csoki

torta dara

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

Tegyük  egy tálba a cukrot, a vaníliás cukrot, és a vajjal keverjük habosra. Egyenként adjuk  hozzá a tojás sárgákat. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, dolgozzuk  a keverékhez, majd mehet hozzá a rum és a villával áttört gesztenye.

A lisztet vegyítsük  a sütőporral, és forgassuk  a masszához. Közben lazítsuk az olajjal Végül a tojások fehérjét verjük  keményre egy csipet sóval, majd óvatosan keverjük  a tésztához.

Egy közepes méretű tepsit vajazzunk  ki, szórjuk  meg liszttel.Bár én jobban szeretem a sütőpapírt  Öntsük  bele a masszát, és egyengessük  el. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük  25 percigEkkor ellenőrizzük , hogy elkészült-e a tészta. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót és ha nem ragad akkor kész. Hagyjuk hűlni és ha kihűlt egy tábla fehér csokit felolvasztok gőz felett,majd még melegen ráöntöm .Tetejét csokis torta darával megszórom. Ezután  szeletelhetjük. Nagyon finom könnyű és gyors sütemény.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

6/10 Mária 2016 április 16

Nekem is sikerült egyszerű és finom..

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*