Nekem is sikerült egyszerű és finom..
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg vaj
15 dkg étcsoki
20 dkg liszt
1,5 dl olaj
7 evőkanál cukor
5 csepp rum aroma
4 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Tetejére
1 tábla fehér csoki
torta dara
Elkészítés:
Tegyük egy tálba a cukrot, a vaníliás cukrot, és a vajjal keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojás sárgákat. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, dolgozzuk a keverékhez, majd mehet hozzá a rum és a villával áttört gesztenye.
A lisztet vegyítsük a sütőporral, és forgassuk a masszához. Közben lazítsuk az olajjal Végül a tojások fehérjét verjük keményre egy csipet sóval, majd óvatosan keverjük a tésztához.
Egy közepes méretű tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg liszttel.Bár én jobban szeretem a sütőpapírt Öntsük bele a masszát, és egyengessük el. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 25 percig. Ekkor ellenőrizzük , hogy elkészült-e a tészta. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót és ha nem ragad rá akkor kész. Hagyjuk hűlni és ha kihűlt egy tábla fehér csokit felolvasztok gőz felett,majd még melegen ráöntöm .Tetejét csokis torta darával megszórom. Ezután szeletelhetjük. Nagyon finom könnyű és gyors sütemény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.