3 egész tojás
6 dkg cukor
8 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
1 tábla tortabevonó
marcipán virágok, levelek
Krém:
1 cs. gesztenyemassza
10 dkg margarin v. vaj
10 dkg porcukor
½ cs vaníliás pudingpor
kevés rum, v. aroma
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat 3 dkg cukorral kikeverjük, a sütőport elkeverjük a lisztben, hozzáadjuk a kikevert tojásokhoz.
A fehérjét a maradék cukorral felverjük és óvatosan a masszához keverjük.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron egyenletesen elosztva a masszát készre sütjük.
Még melegen feltekerjük és hűlni hagyjuk!
Elkészítjük a krémet.
A pudingot, 1-2 kanál cukorral kevés tejjel megfőzzük. A porcukrot és a vajat kikeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül a gesztenyemasszát.
Jól kihabosítjuk a krémet.
Tehetünk bele pici rumot, vagy aromát.
A kihűlt tésztát kitekerjük és megkenjük a krémmel. Feltekerjük és ferdén levágunk egy darabot és a piskóta tetejére rakjuk.
A krémből én egy keveset a piskóta külsejére is szoktam kenni.
Behűtöm, majd csoki mázzal bevonom. (1 tábla bevonó 2 evőkanál étolaj 1,05 percig mikrózva, majd összekeverve.)
Ezután díszítem.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.