Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Gesztenyés fatörzs

felvitel dátuma: 2014-04-04 19:08:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1200
részletes recept
Gesztenyés fatörzs
Hozzávalók 4 személyre:

3 egész tojás
6 dkg cukor
8 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
1 tábla tortabevonó
marcipán virágok, levelek

Krém:

1 cs. gesztenyemassza
10 dkg margarin v. vaj
10 dkg porcukor
½ cs vaníliás pudingpor
kevés rum, v. aroma 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat 3 dkg cukorral kikeverjük, a sütőport elkeverjük a lisztben, hozzáadjuk a kikevert  tojásokhoz.
A fehérjét a maradék cukorral felverjük és óvatosan a masszához keverjük.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapíron egyenletesen elosztva a masszát készre sütjük.
Még melegen feltekerjük és hűlni hagyjuk!

Elkészítjük a krémet.
A pudingot, 1-2 kanál cukorral kevés tejjel megfőzzük. A porcukrot és a vajat kikeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, végül a gesztenyemasszát.
Jól kihabosítjuk a krémet.
Tehetünk bele pici rumot, vagy aromát.

A kihűlt tésztát kitekerjük és megkenjük a krémmel. Feltekerjük és ferdén levágunk egy darabot és a piskóta tetejére rakjuk.
A krémből én egy keveset a piskóta külsejére is szoktam kenni.
Behűtöm, majd csoki mázzal bevonom. (1 tábla bevonó 2 evőkanál étolaj 1,05 percig mikrózva, majd összekeverve.)

Ezután díszítem.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Szakács: Kormi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*