A tészta hozzávalói ": 25 dkg gesztenye massza, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma
Krém hozzávalói: 3 cs vanília ízesítésű pudingpor, 8 dl tej, 15 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg vaj v. margarin, ½ csomag piskóta tallér,vagy babapiskóta friss gyümölcs (de lehet konzerv is) őszibarack vagy eper 3 dl tejszín
Egy 26 cm Ø tortaforma aljára tortapapírt, sütőpapírt vagy zsírpapírt helyezünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható masszát kapunk, amit belenyomkodunk a forma aljába (kézzel). Ezután hűtőbe tesszük az alapot és elkészítjük a krémet. Nekem a kapcsos torta forma erre célszerű volt.
A pudingból, a tejjel, a cukorral és a van. cukorral pudingot főzünk. Amikor már langyosra hűlt belekeverjük a vajat.
A tésztára rákenjük a krém felét majd egy réteg piskóta tallért vagy babapiskótát és gyümölcsöt rakunk rá. Majd a krém másik felét simítjuk a piskótás rétegre.
A tejszínt felverjük és a krémre rá kenjük. Én Hulala tejszínt használtam.
Díszíteni lehet önmagában villával hullámosra, vagy gesztenyét reszelünk rá, vagy csokit reszelünk, stb. Én most a saját elkészített fondant figuráimmal díszitettem .Tegyük be a hűtőbe fóliával lefedve min. egy éjszakára.
A gyümölcs el is hagyható, úgy is nagyon finom.
Egy nappal a felszolgálás előtt célszerű elkészíteni, hogy az anyagok a hűtőben összeálljanak, különben szétesik.
Könnyen elkészíthető, nagyon finom torta .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.