1 hosszúkás tortalap, 10x 30 cm- es,
vagy 10- 15 db piskóta
A gesztenyemasszához:
500 gr gesztenyemassza
20 ml rum
30 gr vaj
1 evőkanál porcukor
A tejszínhabhoz:
200 ml 30 %-os tejszín,
1 habfixáló
1 evőkanál porcukor
A csokoládémázhoz:
1 mokkáscsésze tej
6 púpozott kiskanál cukor
2 púpozott kiskanál kakaópor
Diónyi vaj
A tortalapot tulajdonképpen úgy készítem el, hogy készítek egy klasszikus méretű téglalap alakú piskótát. Ebből levágom a megfelelő nagyságút.
A megmaradó részt felhasználom egy másfajta süteményhez.
Akinek ez túl hosszadalmas, az készítheti ezt a süteményt egyszerű babapiskótával is.
Először a gesztenyemasszába beledolgozom a hozzávalókat.
A tejszínt a habfixálóval, a porcukorral a szokásos módon elkészítem.
Az őzgerincformát jó alaposan kibélelem sütőpapírral.
Beleterítem, belenyomkodom a gesztenyemasszát, erre rákenem a felvert tejszínhabot.
Végül a tejszínhabra ráhelyezem a piskótatésztát.
Kb. 1 órára a hűtőbe teszem. Vigyázva kiborítom, óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt.
Közben elkészítem a csokoládémázat:
a vaj kivételével a hozzávalókat összefőzöm, pár perciga forrástól kezdve kevergetem, leveszem a tűzről, hozzákeverem a vajat, hagyom langyosra hűlni, majd rákenem a gesztenyés alagútra.
Finom, könnyű sütemény.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.