Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Gesztenyés alagút

felvitel dátuma: 2012-03-04 13:13:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1845
részletes recept
Gesztenyés alagút
Hozzávalók 1 személyre:

Alagút:
25 dkg keksz
10 dkg rama margarin
10 dkg krisztálycukor
0,5 dl rum
2 dkg kókusz reszelék
2 dkg kakaó por

Krém:
25 dkg gesztenyemassza
12 dkg rama margarin
10 dkg krisztálycukor
0,2 dl rum
1 kk kókusz reszelék

Máz:
1 tábla csokoládé bevono

Konyhai mértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 



 

Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk.
Kikeverjük a margarint és a cukrot, majd a kokusz reszeléket, kakaót, rumot, és a darált kekszet.
Vizes kézzel összegyúrjuk.
Alufóliára kókuszreszeléket szórunk, és a kekszet rásímítjuk.
A krémet kikeverjük, és a kekszes masszára rákenjük, majd az alufólia segítségével feltekerjük.
H
űtőszekrénybe tesszük, majd 1 óra múlva a csokoládé bevonóval bekenjük.
Tálalásik hűtőben tároljuk.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 maricsuji 2013 április 22

nem volt valami finoom sem kellemes az elkeszitese

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*