Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » gesztenyekrémleves-rummal, mazsolával

felvitel dátuma: 2011-10-29 23:02:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1470
részletes recept
gesztenyekrémleves-rummal, mazsolával
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

 

1 cs. /25 dkg / gesztenyemassza
½ cs. vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 cs. van. porcukor / vagy 1 kávéskanál aroma /
késhegynyi / mindenbe ( sütikbe is ) teszek

5 dkg mazsola
4 cent rum / gyerekek esetén rumaromás cukorszirup /

tejszínhab

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

 

A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A gesztenyét villával összenyomkodjuk és tejjel elkeverjük.
A pudingot a cukorral elkeverjük, majd tejjel csomómentesre dolgozzuk.
A pudingos tejet és a masszát egy edénybe tesszük és gépi habverővel jól elkeverjük, majd
a tűzhelyre tesszük és megfőzzük.  Drótos habverővel folyamatosan keverjük, amíg fel nem forr.
Ha sűrű lenne, adunk hozzá még tejet.
Amikor egy picit már meghűlt hozzáadjuk a rumot és a mazsolát.

Hidegen és melegen, / tejszínhabbal díszítve / egyaránt tálalható
A tejszínhabra  én szoktam fahéjat szórni.

 

Kiváló téli krémleves és a karácsonyi asztalon is helye van!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*