Hozzávalók:
1 cs. /25 dkg / gesztenyemassza
½ cs. vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 cs. van. porcukor / vagy 1 kávéskanál aroma /
késhegynyi só / mindenbe ( sütikbe is ) teszek
5 dkg mazsola
4 cent rum / gyerekek esetén rumaromás cukorszirup /
tejszínhab
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A gesztenyét villával összenyomkodjuk és tejjel elkeverjük.
A pudingot a cukorral elkeverjük, majd tejjel csomómentesre dolgozzuk.
A pudingos tejet és a masszát egy edénybe tesszük és gépi habverővel jól elkeverjük, majd
a tűzhelyre tesszük és megfőzzük. Drótos habverővel folyamatosan keverjük, amíg fel nem forr.
Ha sűrű lenne, adunk hozzá még tejet.
Amikor egy picit már meghűlt hozzáadjuk a rumot és a mazsolát.
Hidegen és melegen, / tejszínhabbal díszítve / egyaránt tálalható
A tejszínhabra én szoktam fahéjat szórni.
Kiváló téli krémleves és a karácsonyi asztalon is helye van!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.