40dkg liszt,15dkg zsír,2 evkanál porcukor,1db tojás,1dkg élesztő,1,dl tej,1 sütőpor
Krém:1csm gesztenyemassza,25dkg ráma,4dl tej,4evkanál liszt,25dkg porcukor,kicsi rumaroma.
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom,a lisztet a zsíradékkal elmorzsolom és hozzáadom a sütőport,a tojást a cukrot és a felfutott élesztőt.Összegyúrom,3 gombocot készitek és egyenként vékonyan lisztezett deszkán téglalapra nyújtom és a tepsi hátúlját meglisztezve meleg sütőben egyenként a lapokat megsütőm.
A tejben csomómentesen elkeverem a lisztet és felteszem megfőzni állandó keverés mellett,majd félreteszem hűlni.
A margarint kikeverem a porcukorral és hozzáadom a már kihűlt főzöttkrémet és a felengedett gesztenyemasszát és a rumaromát.Jól kikeverem robotgéppel habosra.A kihűlt lapokat ezzel megtöltöm.Tetejét porcukorral szórom,de csokimázzal is leönthető.Fél óra múlva fogyasztható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.